ensl


Sodelavec-Simona Hamer.jpg
foto: Petra Veber

Simona Hamer

je sodelovala pri naslednjih predstavah:
  • Hotel Splendid
  • Marlene Dietrich
  • ZGODBA O NEKEM SLASTNEM TRUPLU ALI GOSTIJA ALI KAKO SO SE ROMAN ABRAMOVIČ, LIK JANŠA, ŠTIRIINDVAJSETLETNA JULIA KRISTEVA, SIMONA SEMENIČ IN INICIALKI Z.I. ZNAŠLI V OBLAČKU TOBAČNEGA DIMA zgodba o nekem slastnem truplu ali gostija ali kako so se roman abramovič, lik janša, štiriindvajestletna julia kristeva, simona semenič in inicialki z.i. znašli v oblačku tobačnega dima, Hotel Splendid, Marlene Dietrich Simona Hamer (1984) je diplomirana dramaturginja, ki se je ob študiju dramaturgije na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo vzporedno izobraževala še na Maskinih Seminarjih sodobnih scenskih umetnosti, Šoli ustvarjalne kritike, PreGlejevem Laboratoriju, Seminarju dramskega pisanja (mentor: Dušan Jovanović), dramskih delavnicah Tedna slovenske drame in različnih delavnicah dramskega pisanja v Sloveniji in tujini.
  • V preteklih štirih letih je kot dramaturginja in dramatičarka soustvarjala predstave z Andeljko Nikolić (Simona Semenič: Nisi pozabila, samo ne spomniš se več), Jako Andrejem Vojevcem (Jaka Andrej Vojevec, Jerica Majerhold Ostrovršnik, Simona Hamer: V.E.M.; Carole Fréchette: Sobica na vrhu stopnišča), Borutom Bučinelom (Simona Hamer: Šajning), Evo Nino Lampič (Janja Vidmar, Simona Hamer, Eva Nina Lampič: Brez), Primožem Ekartom (Simona Semenič: zgodba o nekem slastnem truplu ali gostija ali kako so se roman abramovič, lik janša, štiriindvajsetletna julia kristeva, simona semenič in inicialki z. i. znašli v oblačku tobačnega dima; Jean Genet: Hotel Splendid, Nebojša Pop-Tasić: Marlene Dietrich), Ajdo Valcl (Simona Hamer, Ajda Valcl: Zajtrk) in drugimi ter ustvarila samostojni avtorski projekt Kladivo ali pinceta? (dramaturška osmišljevanja).

    Objavila je drami Taubeka (Dramober 2008) in Tik–tak (Dramober 2009) ter več prispevkov v različnih festivalskih biltenih, gledaliških listih in na portalu SiGledal. Njeni dramski teksti so bili večkrat tudi bralno uprizorjeni.

    Kot dramaturginja je delovala v Gledališču Glej, trenutno pa je umetniški sovodja KD Integrali in članica umetniške skupine preglej.