ensl


Sodelavec-Iva Babić.jpg
Foto:Peter Uhan

Iva Babić

je sodelovala pri naslednjih predstavah:
  • Črni kos
  • GUGALNICA
  • RAZSUTJE/IGRE POSLEDNJIH DNI
  • ZACIKLANI
  • ZGODBA O NEKEM SLASTNEM TRUPLU ALI GOSTIJA ALI KAKO SO SE ROMAN ABRAMOVIČ, LIK JANŠA, ŠTIRIINDVAJSETLETNA JULIA KRISTEVA, SIMONA SEMENIČ IN INICIALKI Z.I. ZNAŠLI V OBLAČKU TOBAČNEGA DIMA Črni kos, Gugalnica, Zaciklani, zgodba o nekem slastne truplu ali gostija ali kako so se roman abramovič, lik janša, štiriindvajesetletna julia kristeva in inicialki z.i. znašli v oblačku tobačnega dima

    Iva Babić se je rodila v Beogradu leta 1976. Igro je študirala pri profesorjih Dušanu Mlakarju in Kristijanu Mucku na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, kjer je diplomirala leta 2000.

    Med študijem in po diplomi je igrala v predstavah slovenskih institucionalnih in neinstitucionalnih gledališč: SNG Drama Ljubljana, Gledališče Glej, SMG, DramaSNG Maribor, Prešernovo gledališče Kranj, PDG Nova gorica, D.I.P.Hullteater, LG Jože Pengov, Mestno gledališče Ptuj, Špas teater, Teater 55, Imaginarni, Gledališče Koper, Via negativa. Sodelovala je z režiserji kot so: Janez Pipan, Eduard Miler, Dragan Živadinov, Tomi Janežič, Vito Taufer, Jernej Lorenci in mnogi drugi.
  • Že med študijem na akademiji je začela je z delom v Studiu za raziskavo umetnosti igre, ki ga je zasnoval in vodil Tomi Janežič, Iva Babić pa ga je s Sebastijanom Cavazzo, Barbaro Krajnc in Primožem Ekartom pomagala soustanavljati. Babićeva je poleg tega obiskovala Studio Janeza in Andreja Vajevca, sodelovala je na delavnicah, ki jih je vodil Ed Kovens, pod vodstvom Scotta Fieldinga se je seznanila z Metodo Michaela Chekhova. Od leta 2008 je Iva Babić članica SNG Drama Ljubljana.